«Високе світло імені та слова».

2014-02-03

На виконання Постанови Верховної Ради України від 19 листопада 2013 року

№ 702 – V II “Про відзначення150- річчя з дня народження Володимира Самійленко», в Тарутинській центральній районній бібліотеці оформлена виставка - портрет «Високе світло імені та слова».

Поет-лірик, сатирик, драматург, перекладач — Володимир Самійленко в усіх жанрах творчості виявив себе як митець з тонким відчуттям слова, своїми темами, своєю неповторною манерою письма, зі своїм оригінальним підходом до традиційних тем.

Поетична спадщина В. Самійленка включає ліричні і сатиричні вірші, переклади творів з російської та зарубіжної класики. Високі почуття любові до батьківщини — розкішного, багатого краю, що перебуває в неволі й злиднях, звучать у віршах циклу «Україні», «Веселка». В ряді віршів В. Самійленко торкається традиційної теми ролі митця, мистецтва в суспільному житті («Пісня», «Елегії», «Орел», «Не вмре поезія»), закликає поета не замикатися в особистих стражданнях, а служити людині і людству.

Чимало зробив В. Самійленко і як перекладач на українську мову російської і зарубіжної класики — творів О. Пушкіна і В. Жуковського, І. Нікітіна і М. Гоголя, Гомера, П. Бомарше, Ж.-Б. Мольєра, Дж. Байрона, П. Беранже та ін.

На виставці була представлена така література:

1) Чорнопиский М.І.Дар України:Літ.портр.Володимира Самійленка[Текст].-К.:Веселка, 2004.-45с.

2) Володимир Самійленко.На печі[Текст]К.:Видавець Вадим Карпенко,2003р.-36ст.

3) Самійленко Володимир Іванович[Текст]/Укр.радян.енцик.,том

12.,К.:академ.наук,1963.502.

4) Новий довідник :Українська моваУкраїнська література.[Текст]-К.:ТОВ «КАЗКА»,2008.- 864.

/Files/images/PICT1602.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 329

Коментарi